1 juni 2013
16:00

Notvikens IK

Referat: OAFF - Notvikens IK

I 25 graders värme förlorar Ohtana/Aapua hemma på Byavallen mot Notviken med 1-3 (1-0).
OAFF öppnar piggt och i den 7:e minuten manövrerar sig Joel Hiltunen i skottläge men tyvärr över från straffområdeslinjen. Tre minuter senare slår Örjan Pääjärvi en patenterad inåtskruvad frispark som Magnus Jatko nickskarvar och tvingar målisen till en fin räddning. I den 29:e minuten letar sig bollen fram till Adam Zingmark som spelar vidare till Örjan Pääjärvi vars skott från 15 meter går intill stolpen till 1-0. Några minuter senare kommer OA i ett bra anfall där Adam nickar strax över ribban. Notas har en bra chans i slutet av halvleken men skottet går i burgaveln.
Vi går till paus med 1-0, inte helt orättvist då OA skapat fler chanser än Notas. Spelmässigt har det varit jämn skägg där Notas fick äga lite mer boll under slutkvarten.

Andra halvlek inlreds med att Notviken tar tag i spelet och OAFF har svårare att inledningsvis få till några längre anfall. Trots spelövertaget skapar man inga farliga lägen förrän man i den 62:a minuten kommer in med en boll till Ove Lindmark som drar till från närmare 25 meter och bollen skruvar sig in högt vid Kottens vänstra stolpe, 1-1. Tre minuter senare blir vi bortspelade i mittförsvaret när en skarv går till en Notaskille som frispelar André Bylund som enkelt kan sätta säsongens åttonde mål till 1-2. Spiken i kistan kommer i den 78:e minuten när Dan Holmgren efter hörna nickar in slutresultatet 1-3. OAFF har en bra reduceringschans i den 85:e minuten där bollen dansar på mållinjen men Notas målvakt lyckas till slut lägga rabarber på bollen. Sista läget blir Notvikens när ett inlägg seglar mot mål och träffar överkanten av ribban.

Sett över 90 minuter är matchen ganska jämn där Ove Lindmarks snygga 1-1 gjorde att matchen tippade över i Notas favör. Det såg länge ut att OAFF klarade av att reda ut Notas anfallsförsök men när sedan 1-1 och 1-2 kom tappade laget lite luft. Vi kämpade ändå ända in i kaklet och var på vippen att få in 2-3. I ett OAFF som gjorde sin bästa hemmamatch för året går plussen till Mikael Olli i backlinjen, Örjan Pääjärvi på mittfältet samt Joel Hiltunen i anfallet. Plus också till inhoppande Martin Kangas som spelade följsamt och vars snabbhet är en trygghet i försvarsspelet.
Domare Patrik Magnetorp gjorde en bra match.